Agenda

Training Gedragsverandering voor toezicht en handhaving

Het CCV - Utrecht: 26 september, 10 oktober, 31 oktober, 14 november

Hoe zorg jij ervoor dat burgers en bedrijven de regels naleven? Na het volgen van deze vierdaagse training ben je in staat recente wetenschappelijke inzichten uit de gedragspsychologie en communicatiewetenschap toe te passen op jouw eigen praktijk. Je ontwikkelt voor de door jouzelf ingebrachte casus be├»nvloedingsstrategie├źn die leiden tot (beter) naleefgedrag van jouw doelgroep.

 

Doelgroep
Beleidsmedewerkers bij een toezicht- of handhavingsorganisatie, senior handhavers, senior toezichthouders, communicatiemedewerkers of projectleiders met ten minste HBO-werk- en denkniveau die interventie- en communicatiestrategieën ontwerpen voor hun doelgroep.

Opzet
Voorafgaand aan de training vindt een intake plaats om persoonlijke leerdoelstellingen en het kennisniveau na te gaan. De training bestaat uit 4 modules verspreid over 4 dagen:

  1. Inleiding in gedrag en beïnvloeding: je leert de basistheoretische inzichten over het brein en het menselijk gedrag.
  2. Van analyse naar interventie: je bepaalt de doelgroep, formuleert het gewenste gedrag en krijgt inzicht in effectieve interventies voor jouw casus.
  3. Effectmeting en nalevingscommunicatie: je maakt kennis met diverse opzetten voor evaluatie en effect meten en ontdekt wat voor jouw organisatie zinvol is om te doen. Je leert de do’s & don’ts voor effectieve nalevingscommunicatie.
  4. Slotpresentatie en certificaatuitreiking: je presenteert jouw plan van aanpak en krijgt daar reactie op, zodat jouw beïnvloedingsstrategie nog scherper wordt.

Na de training vormen (ex-)deelnemers een netwerk door middel van een online uitwisselingsplatform op LinkedIn. Ook organiseert het CCV terugkomdagen.

Resultaat
Na het volgen van deze training:

  • weet jij hoe je jouw doelgroep bepaalt en doelgedrag formuleert;
  • kan jij inzichten uit de gedragswetenschap op jouw eigen praktijk toepassen;
  • beschik jij over verschillende mogelijkheden om naleefgedrag van de door jou beoogde doelgroep te bevorderen voor de door jou ingebrachte casus.

Kosten
Open inschrijving: € 2.195 exclusief btw
Incompany: Op aanvraag

Meer weten? Ga naar de website van het CCV